Veelgestelde vragen

Hieronder staat een overzicht van de vragen die onze consumenten regelmatig stellen, gerangschikt per rubriek.

Hoe kan ik Yakult bewaren?

Yakult moet in de koelkast bewaard worden om de unieke bacteriën te beschermen. Het is geen probleem als je de flesjes voor een korte periode uit de koelkast haalt, bijvoorbeeld tijdens je boodschappen, maar behandel ze als elk ander vers zuivelproduct.

Hoe smaakt Yakult?

Volgens onze smaakexperts geniet je met Yakult Original, Yakult Balance en Yakult Plus van een heerlijk drankje met een unieke mix van zijdezachte citrus- en vanillesmaken. Het is de perfecte manier om je dag te beginnen. Probeer het zelf uit!

Is Yakult wereldwijd verkrijgbaar?

De producten van Yakult zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 40 landen en regio's.

Waar wordt Yakult geproduceerd?

Elk flesje Yakult dat in Europa wordt verkocht, wordt in onze fabriek in Nederland gemaakt.

Kan ik Yakult aan andere voeding toevoegen of met andere ingrediënten mengen?

Ja. Je kan Yakult toevoegen aan je ontbijtgranen, smoothies, milkshakes en alle andere koude bereidingen. We raden wel af om Yakult aan warme bereidingen toe te voegen, omdat de warmte sommige bacteriën kan doden.

Hoeveel Yakult mag ik per dag drinken?

We raden één flesje per dag aan. Velen drinken hun flesje Yakult elke dag bij het ontbijt als onderdeel van hun dagelijkse routine, maar de keuze is aan jou.

Hoe wordt Yakult gemaakt?

Er zijn een paar sleutelelementen nodig om onze flesjes te kunnen produceren: het complexe productieproces - met de unieke bacteriën van Yakult en ingrediënten van topkwaliteit - is onderworpen aan een strikte kwaliteitscontrole. Het fermentatieproces dat nodig is om een flesje Yakult te maken duurt bijna een week. We garanderen dat er in elk flesje minstens 20 miljard L. casei Shirota-bacteriën zitten.

Wat doet Yakult?

De producten van Yakult zijn het resultaat van meer dan 85 jaar onderzoek. Yakult bevat een unieke stam bacteriën waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze levend onze darmen bereiken. In elk flesje Yakult zitten miljarden van die bacteriën. Als je Yakult drinkt, worden die bacteriën toegevoegd aan de microbiota van je lichaam.

Wat is het bezinksel onderaan het flesje?

Dat is het natuurlijke bezinksel van de vaste bestanddelen uit magere melk dat het resultaat is van het productieproces. Schud het flesje even voor gebruik.

Wat is Yakult Balance?

Yakult Balance bevat 20 miljard van onze unieke bacteriën en is verrijkt met vitamine D en E. Vitamine D ondersteunt je immuunsysteem en zorgt mee voor gezonde botten en spieren. Vitamine E beschermt je cellen tegen oxidatieve stress.

Wat is het verschil tussen Yakult Original, Yakult Balance en Yakult Plus?

Yakult Original (rode capsule), Yakult Balance (blauwe capsule) en Yakult Plus bevatten allemaal evenveel van onze unieke bacteriën. Yakult Balance is daarnaast verrijkt met vitamine D en E, bevat minder suiker en minder calorieën. Yakult Plus is verrijkt met vitamine C en vezels en bevat ook minder suiker dan Yakult Original.

Kunnen de flesjes gerecycleerd worden?

Zowel de flesjes als de kartonnen verpakkingen van Yakult zijn recycleerbaar.

Wat zit er in een flesje Yakult Plus?

Yakult Plus bevat de volgende ingrediënten: water, gereconstitueerde magere melk (40%), zoetstof: maltitolsiroop, dextrine, glucose-fructosesiroop, aroma's, vitamine C (ascorbinezuur), zoetstof: steviolglycosiden (stevia-extract) en L. casei Shirota-bacteriën. Yakult Plus is glutenvrij.

Mag Yakult in de diepvriezer?

We raden af om Yakult in te vriezen, omdat dit de bacteriën kan beschadigen.

Wat zit er in een flesje Yakult Original?

Yakult Original bevat de volgende ingrediënten: water, gereconstitueerde magere melk, glucose-fructosesiroop, suiker, maltodextrine, aroma's en L. casei Shirota-bacteriën. Voor informatie over de voedingswaarde: klik hier.

Waarom bevat Yakult suiker?

Een flesje Yakult Original bevat 8,8 g suiker, een flesje Yakult Balance bevat 2,9 g suiker en een flesje Yakult Plus bevat 2,7 g suiker. Suiker speelt een belangrijke rol in het productieproces: onze unieke bacteriën gebruiken het als onderdeel van het fermentatieproces.

Bevat Yakult zoetstoffen of aroma's?

Yakult Original bevat geen zoetstoffen. Yakult Balance bevat maltitolsiroop en steviolglycosiden die afkomstig zijn uit de bladeren van de steviaplant. De aroma's in Yakult Original en Yakult Balance zijn afkomstig van citrusvruchten en vanille. Yakult Plus bevat ook yoghurtaroma.

Hoeveel cholesterol bevat Yakult?

Goed nieuws: Yakult bevat geen cholesterol!

Is Yakult geschikt voor mensen die antibiotica nemen ?

Ja, maar sommige antibiotica kunnen de overleving van de bacteriën (L. casei Shirota) in Yakult aantasten. Daarom raden wij u aan Yakult minstens twee uur voor en na inname van antibiotica te drinken.

Is Yakult geschikt voor vegetariërs?

Ja, Yakult is geschikt voor vegetariërs.

Wat zit er in een flesje Yakult Balance?

Yakult Balance bevat de volgende ingrediënten: water, gereconstitueerde magere melk, zoetstof: maltitolsiroop, glucose-fructosesiroop, verdikkingsmiddel: polydextrose, aroma's, zoetstof: steviolglycosiden, vitamine E, vitamine D en L. casei Shirota-bacteriën.

Hoeveel calorieën zitten er in Yakult Original, Yakult Balance en Yakult Plus?

Yakult Original bevat 43 kcal per portie, Yakult Balance bevat 27 kcal per portie en Yakult Plus bevat 30 kcal per portie.