Onze wetenschap

Wetenschap zit in ons DNA. Onze oprichter was een Japanse wetenschapper die jarenlang de voordelen van darmbacteriën heeft bestudeerd. Vandaag is ons team van wetenschappers gepassioneerd door het onderzoek naar bacteriën en, na 85 jaar onderzoek, geloven wij dat wij deze passie met jou kunnen delen.

Het spijsverteringsstelsel

Je spijsverteringsstelsel speelt een essentiële rol in je gezondheid. Het houdt je natuurlijke afweer in stand, voorkomt spijsverteringsproblemen en draagt bij tot de algemene gezondheid van je lichaam. Dit complexe stel organen werkt samen om ervoor te zorgen dat je de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Darmmicrobiota

In je darmen leven miljarden bacteriën, zowel goede als slechte, die samen de darmmicrobiota vormen. Er zijn minstens duizend soorten. Alle micro-organismen die op en in ons lichaam leven, worden samen de microbiota genoemd.

De wereld van bacteriën

Wij zijn grote fans van bacteriën. En daar hebben we alle reden toe: zonder bacteriën zou er geen leven op aarde zijn. In feite waren zij de eerste levende wezens op aarde en met een leeftijd van ongeveer vier miljard jaar behoren zij tot de oudst bekende levensvormen. Je vindt ze overal: in de lucht, de bodem, het water, het voedsel, je lichaam en natuurlijk in onze kleine flesjes.

Darm, tweede brein

Je darmen zijn niet alleen een geavanceerde voedselverwerker – ze zorgen ervoor dat je hele lichaam op rolletjes loopt. Je darmen zijn eigenlijk het deel van je lichaam dat het meest in contact komt met de buitenwereld. Het is ook de plaats waar het grootste deel van je immuunsysteem zich bevindt. Kortom, je darmen zijn belangrijk. Zo belangrijk zelfs, dat het het tweede brein wordt genoemd.