Over Yakult

Onze wetenschappelijke missie

Gedreven door wetenschap

Wetenschap zit in onze genen. Ook op dit moment onderzoeken honderden Yakult wetenschappers hoe ze de L. casei Shirota en de microbiologie naar het volgende niveau kunnen brengen. Want als onze bacterie de darmen levend kan bereiken, dan zou het zomaar kunnen dat er nog veel meer mogelijk is! Onze geweldige wetenschappers in Japan en België komen elke dag meer te weten.

 

Wij hebben ook het geluk dat we overal ter wereld met ongelofelijk goede onafhankelijke wetenschappers en academici werken, die ons steeds scherp houden en de nieuwste inzichten geven. Maar we gaan nog verder met de wetenschap. We zijn ook de trotse sponsoren van onafhankelijke onderzoeksprojecten en teams in ziekenhuizen, universiteiten en internationale instituten, waar veel van de meest innovatieve ideeën ontstaan.

Yakult Central Institute

In 1955 richt dr. Shirota het Yakult Central Institute op. Nu is ons gewaardeerde instituut de thuisbasis van wetenschappers die dr. Shirota`s pionierswerk voortzetten – met onderzoek naar het gebruik van bacteriën in voeding, cosmetica en geneesmiddelen.

Het instituut heeft de allernieuwste geavanceerde technologie aan boord. En hier onderzoeken we dan ook de relatie tussen de darmmicrobiota (darmflora) en de algehele gezondheid.

Yakult Honsha European Centre

Onze indrukwekkende Europese `hub` wordt in mei 2005 in Gent, België, geopend. Dit is de thuisbasis van een zeer gespecialiseerde groep wetenschappers. Ze gebruiken bijvoorbeeld de meest geavanceerde technologie om samples uit klinische studies te analyseren. Zo komen we steeds meer te weten over de speciale bacteriesoorten die in de darmen leven.

Onderzoeksgebieden

Ons Centraal Instituut en Europees Onderzoekscentrum zijn internationaal gerenommeerd en erkend.

Ons team

Voeding

We zijn altijd met voeding bezig – en niet alleen met wat er vanavond op het menu staat. Bij het Yakult Central Institute doet ons toonaangevende team van experts onderzoek naar het identificeren van micro-organismen, ingrediënten van functionele voedingsmiddelen en hun toepassingen. Ongelofelijk hé?

Cosmetica

Ja, dat klopt. We hebben ook cosmetica. Ons assortiment is ontwikkeld om een gezonde huid van binnenuit te ondersteunen. In 1955 ontwikkelt dr. Shirota S.E. (Shirota Essence) – een gefermenteerd melkzuurbacterie-extract dat in huidverzorging gebruikt kan worden. Daarna zijn ook andere unieke ingrediënten ontwikkeld zoals hylauronzuur met een hoog molecuulgewicht, gefermenteerd bifidobacterie-extract (uit soja) en lamellaire deeltjes. Wie weet waar we nog meer komen!