Darmvriendelijke recepten

Waterkefir

Waterkefir is een gefermenteerde en lichtbruisende drank en staat ook wel gekend als de 'drank der honderjarigen'.

Met de medewerking van Nathalie Antonis, diëtiste - voedingsdeskundige

Voor 1 liter

5 min + 2 dagen rusttijd

  • 10 g gedroogde kefir
  • 2 gedroogde dadels
  • Enkele schijfjes biologische citroen
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 Doe 10 g gedroogde kefir korrels in een weckpot van 1,5l.
  • 2 Voeg 800 ml (kraan)water eraan toe.
  • 3 Voeg de kristalsuiker toe en roer goed totdat de suiker opgelost is.
  • 4 Snijd de dadels in stukjes en de citroen in plakjes en voeg het toe aan de drank
  • 5 Roer het geheel en sluit de weckpot
  • 6 Zet de weckpot op een plaats met licht en op kamertemperatuur
  • 7 Na 2 dagen (48 uur) mag je de drank zeven. Giet de drank in een fles en bewaar in de koelkast. Eenmaal de waterkefir in de koelkast staat, stopt de fermentatie.