Recettes santé intestinale

Pokébowl met bulgur, grijze garnalen en mangodressing

De lichtzure gefermenteerde groenten passen mooi bij de lichtzoete mangodressing.

Met de medewerking van Michaël Sels, hoofddiëtist UZA

4 personnes

20 min

  • 60 g ongekookte bulgur
  • ½ avocado
  • ¼ komkommer, gefermenteerd in plakjes
  • 4 radijzen, gefermenteerd in plakjes
  • 5 kerstomaten
  • 1 ei
  • Sap van ½ limoen
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 koffielepel geroosterd sesamzaad
  • 1 rijpe mango
  • ¼ rode peper
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • Paprikapoeder Peper & zout
  • 1 Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen
  • 2 Kook het ei hard in wat water en laat ook afkoelen. Of gebruik een hardgekookt ei uit je koelkast, als er daar nog eentje inzit.
  • 3 Snijd de komkommer en avocado in blokjes van 1 x 1 cm en besprenkel met het sap van 1/2 limoen.
  • 4 Halveer de kerstomaten, pel en plet het hardgekookt ei en snijd de radijsjes in dunne plakjes
  • 5 Schil de rijpe mango en snijd het vruchtvlees in parten van de pit. Pureer de mango en de rode peper met een staafmixer en meng met de mayonaise, yoghurt, het paprikapoeder en een flinke snuif peper en zout tot een smeuïge dressing.
  • 6 Doe de gekoelde bulgur in een kom en leg de grijze garnalen er in het midden bovenop. Schik de radijsjes, tomaat, komkommer, avocado en het geplette ei eromheen.
  • 7 Besprenkel de bulgursalade met enkele schepjes dressing en werk af met de geroosterde sesamzaadjes. Heb je ook zwart geroosterd sesamzaad in huis, kies dan voor een mengeling aan kleur. Zo ziet de smakelijke kom er extra verleidelijk uit.