Darmvriendelijke recepten

Haringsalade met gefermenteerde rode biet

Deze lunch als take away? Maak je slaatje in een glazen bokaal en neem het mee op pad!

Met de medewerking van Nathalie Antonis, diëtiste - voedingsdeskundige

Voor 4 pers

5 min

  • 1 komkommer
  • 2 augurken
  • 2 rode bieten, gefermenteerd, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 stuks witloof
  • 2 zure haringen (rolmops)
  • Enkele snede volkoren of meergranen brood
  • 125 g yoghurt
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel mosterd
  • Peper, zout
  • 1 eetlepel gesnipperde groene kruiden naar keuze (peterselie, bieslook…)

Voor de dressing

  • 1 Meng de yoghurt met het citroensap, moster en de groene kruiden.
  • 2 Voeg naar smaak peper toe en eventueel ook wat currypoeder

Voor de salade

  • 1 Was de komkommer en het witloof.
  • 2 Snijd de komkommer in blokjes en de augurk in plakjes.
  • 3 Maak de blaadjes van het witloof los en snijd in fijne reepjes.
  • 4 Garneer het witloof, augurk en komkommer op een schotel.
  • 5 Maak de haring (rolmops) mooi en snijd de vis in reepjes. Leg de reepjes vis over de salade.
  • 6 Garneer het geheel met de kappertjes en gefermenteerde rode biet.
  • 7 Werk het geheel af met een beetje dressing.
  • 8 Serveer het slaatje met enkele sneetjes brood als lunch.