Recettes santé intestinale

Crackers van zaden met labneh-dip en gegrilde tomaten

Avez-vous les intestins sensibles ? Mangez la sauce au labneh avec des légumes grillés comme des carottes, des aubergines ou des courgettes, au lieu des crackers aux graines.

Met de medewerking van Michaël Sels, hoofddiëtist UZA

6 personnes

45 min

  • 25 g gebroken lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g havermout
  • ½ eetlepel maïszetmeel
  • 1 ei
  • ¼ koffielepel oregano
  • ¼ koffielepel rozemarijn Peper en zout
  • 100 g feta
  • 300 g yoghurt
  • ½ koffielepel komijn
  • De zeste van ½ citroen
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 Verwarm de oven op 250°C.
  • 2 Doe alle ingrediënten voor de crackers in een grote kom en meng goed. Stort het mengsel uit tussen twee vellen bakpapier en rol plat met een deegrol.
  • 3 Verwijder het bovenste velletje bakpapier en bak de crackers gedurende 9 minuten in de oven op 250°C.
  • 4 Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal samen met de rietsuiker, oregano, rozemarijn, peper en zout.
  • 5 Plaats ze vervolgens gedurende 8 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 250°C.
  • 6 Maak ondertussen de labneh: mix de feta samen met de yoghurt glad. Breng op smaak met komijn, citroenzeste, peper en zout.
  • 7 Doe de labneh in een kommetje en lepel er de geroosterde tomaten over. Breek de crackers in stukjes en serveer samen met de dip.