Beweging

Yoga voor beginners

Yoga is goed voor lichaam en geest ! Je hebt er geen speciaal materiaal voor nodig en je voelt al snel de vele voordelen. Wij geven je alvast enkele yogahoudingen voor beginners.

Oorspronkelijk uit India

Yoga komt oorspronkelijk uit India maar is vandaag de dag wereldwijd populair. Waarom het zo populair is, verschilt van persoon tot persoon. Yoga heeft dan ook tal van voordelen : het kan een manier zijn om jezelf te vinden en je te beschermen tegen de vele prikkels van buitenaf. Het zorgt voor een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Sommigen doen aan mindful yoga, waarbij zowel fysieke als mentale aspecten worden geïntegreerd. Door je op je ademhaling te concentreren, word je je beter bewust van het nu.

De vele voordelen van yoga

Yoga heeft tal van voordelen en kan overal beoefend worden : in je hotelkamer, tuin, woonkamer, op het werk, in het bos, aan het strand, … Het enige wat je nodig hebt is een yogamat en comfortabele kledij.

Yoga is ideaal :

  • Als fysieke activiteit
  • Om rustig te worden
  • Om beter te leren omgaan met stress
  • Om je bewust te worden van je lichaam
  • Om jezelf tijd en liefde te geven
  • Om beter te slapen

Iedereen op zijn eigen ritme

Yoga is heel divers en bestaat uit een hele reeks houdingen en verschillende niveaus. De oefeningen worden geleidelijk opgebouwd. Elke sessie wordt je lichaam iets flexibeler, waardoor je beetje bij beetje nieuwe combinaties kan uitproberen. Doe het rustig aan en begin met een gemakkelijke houding : blijf een paar minuten mooi rechtop zitten en concentreer je rustig op je ademhaling. Eindig je sessie in dezelfde houding en drink achteraf een kopje thee. Geef jezelf een schouderklopje omdat je tijd voor jezelf hebt vrijgemaakt.

 

Meer artikels